våre tips til en uforglemmelig Oslosommer

Er du klar for å nyte solen, den vakre naturen og den pulserende atmosfæren i Norges hovedstad? Er du ute etter kulturelle opplevelser, avslapning ved vannkanten eller spennende aktiviteter? Bli med oss på sommereventyr i Oslo by!

Våre tips til en sommerdag i Oslo

  1. Gode sko. Det hyggeligste er å ta bena fatt og vandre fra bydel til bydel. 
  2. Ikke fullt så gode, men stilige sko. Få på deg finstasen når kvelden nærmer seg og utforsk byens kulinariske scene og natteliv. 
  3. Drikkeflaske. Viktig å drikke mye vann i varmen.
  4. Solkrem. Alltid ha på solkrem!
  5. Book bord på forhånd. Gjør research og bestem hvor du vil sette deg ned og spise eller drikke. Oslos restauranter og uteserveringer fyller seg fort opp om sommeren.
  6. Ta pauser underveis. Finn en benk og ta deg tid til å nyte øyeblikket. 
  7. Badetøy! Du vet aldri når du får lyst til å dyppe deg i sjøen, og i Oslo er mulighetene mange. 
  8. Planlegg dagen(e). Oslo har mye å by på, og man rekker ikke over alt. MEN, kanskje flere av punktene på listen din ligger i samme område?
  9. Gnagsår? Last ned Ruter-appen og få oversikt over kollektivtrafikken med mer. Her er mulighetene mange!
  10. Smil, vær glad, og stikk en tur innom slottet og vink til Kongen (kan hende han har byferie han og). 

Bading og sol i Bjørvika

På ekstra varme dager er det digg å bare nyte sola, slappe av med utsikt mot fjorden og ta seg en dukkert for å kjøle seg ned. Operastranda i Bjørvika og Sørenga er blitt to av Oslos mest populære badeplasser om sommeren. Med sin sentrale beliggenhet er det både lett å komme seg dit og i nærhet til butikker og restauranter så man kan få seg noe godt å spise i mellom badingen.

Sportsinteressert?

Pokalen Barcode ligger kun ett steinkast unna badeplassene og er et perfekt sted å sette seg ned for å ta en pause fra sola. Her er det sport på skjermene, så enten om du vil se innspurten av dagens etappe av Tour de France eller bare nyte noe godt å drikke i skyggen er Pokalen Barcode et ypperlig sted å slå seg ned for en pust i bakken.

Sommerprogrammet

Både Pokalen Barcode, Pokalen Aker Brygge og The Wild Rover har lansert stappfulle sommeprogram. Her kan du følge både Hovland i The Open, Casper Ruud i Wimbledon, Norges lag i Tour de France, Eliteserien og mye mye mer. Det finnes plenty av skjermer på stedene. flotte båser inne og solfylte bord ute.

Gåtur langs idylliske Akerselva

Trenger du en pause fra sentrum, eller bare lyst til å se noe annet enn murbygg og asfalt? Opplev en annen side av Oslo med en vandretur langs fredelige Akerselva. Forsvinn i en verden fylt med ro, eventyrbruer, fuglekvitter og mange små og store skatter underveis.

Håndbrygget øl

På veien passerer du blant annet Smelteverket som ligger i kjelleren til Mathallen Oslo. Smelteverket har et av Oslos beste utvalg av håndbrygget øl på tapp og et bredt utvalg av importert og lokalt øl på flaske. Så her kan du få smake på en skikkelig Oslo-øl!

Smelteverket har sommerstengt i juli, men inviterer til quiz, stand-up og musikkbingo fra august av.

Sulten?

Kjøp deg noe godt å spise fra Mathallens store utvalg! Mathallen Oslo er et samlingspunkt for mattradisjoner og mattrender og byr på unike smaksopplevelser med det beste av norsk og internasjonal mat!

Spill, aktiviteter og underholdning

Enten det er en tung regnværsdag eller du bare trenger en pause fra sola så er en innendørs spillhall det ultimate stedet å dra for å ha det gøy!

Raadhuset Bar er Oslos store spillhall for deg som nektet å bli voksen! Her finner du 60 spill fordelt over 1200 m2, blant annet shuffleboard, dart, biljard, bordtennis, dansematte, arcade games og brettspill. I tillegg er det mulig å leie karaokerom hvor man kan synge så høyt og surt som man bare vil!

Inne på i det ærverdige Telegrafenbygget finner du Telefonkiosken Bar. Baren har funnet sine røtter i det funky 70-tallet og byr på lekre cocktails og masse spill. 70-talls baren er skapt for den spilleglade (eller spillegale?), og serverer deg moro på sølvfat! Telefonkiosken holder stengt i juli, men ønsker august-turistene velkommen fra og med 14.08.

Foretrekker du heller en kveld med mer stillesittende underholdning? Hva med å lene seg tilbake med popcorn og brus og se en ordentlig god film i en av de flotte kinosalene til Saga eller Klingenberg på Nationaltheatret?

Kultur og konsertopplevelser

Selv om det er høytid for festivaler er det alltids en eller annen konsert eller annen kulturopplevelser det er verdt å få med seg på en av Oslos mange scener.

Planlegg en konsertopplevelse

Vulkan Arena er Oslos råeste intimarena midt på Vulkan i Oslo. Her kan du oppleve alt fra metallkonserter, norske artister til internasjonale rockelegender, blant annet Glenn Hughes 1. juli.

Se fullt konsertprogram for sommeren her.

Krøsset er en unik konsertscene i Maridalsveien med sjel i veggene. På denne lille, men koselige konsertscenen kan du se både internasjonale artister til norske up-and-coming artister. Blant annet kan du oppleve den amerikanske countryartisten Hannah Aldridge 5. juli.

Se fullt konsertprogram for sommeren her.

Spontan musikkopplevelse?

På den irske puben The Wild Rover i Karl Johans gate er det hver onsdag til lørdag livemusikk med eminente trubadurer. Her kan du nyte note godt å spise eller drikke samtidig som du blir underholdt. Du er også hjertelig velkommen til å danse og synge med!

Besøk en eller flere av Oslos mange attraksjoner

Enten du er på ferie i Oslo eller har lyst til å benytte en av mange feriedager på å være turist i egen by, har Oslo mange både kjente og mindre kjente attraksjoner å by på. Vi har samlet en knippe av våre favoritter her.

Ekebergparken

Ekebergparken i Oslo er en fantastisk kombinasjon av vakker natur og moderne kunst, og tilbyr besøkende en unik opplevelse i form av utendørs skulpturer og spektakulær utsikt over byen.

Vigelandsparken

Vigelandsparken er en av Oslos mest populære parker og er en av verdens største skulpturparker. Her kan besøkende utforske over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland, som fanger menneskelige følelser og relasjoner på en unik og symbolsk måte.

Frognerseteren

Frognerseteren er en idyllisk destinasjon som ligger på toppen av Oslo, og tilbyr en unik kombinasjon av vakker natur, spektakulær utsikt og historisk sjarm. Med tradisjonell arkitektur og kafeer, er det et populært utgangspunkt for fotturer i Nordmarka, med panoramautsikt over byen og fjorden.

Grefsenkollen

Nord-øst for Frognerseteren finner du en annen idyllisk destinasjon - også på toppen av Oslo. Grefsenkollen har stor uteservering med pizza på menyen, fristende a la carte meny inne, og byens kanskje flotteste utsikt.

Museum på Bygdøy

På Bygdøy finner man flere av byens mest fremtredende museer og kulturelle institusjoner som tilbyr besøkende en unik mulighet til å oppleve og forstå Norges rike kulturarv, maritim historie, polarekspedisjoner og vikingarv. Vi anbefaler en tur til en eller flere av disse museene: Frammuseet, Norsk Maritimt Museum, Kon-Tiki Museet og Norsk Folkemuseum.

Det ærverdige Telegrafenbygget

Telegrafen er et bygg med sjel i veggene, midt i hjertet av Oslo sentrum. Her finner du nå barer med stil fra 60, 70 og 80-tallet, og beveger deg gjennom historie du ikke visste at du var interessert i.

Helt fra bygget åpnet dørene i 1924, da som Telenor sitt hovedkontor, har kommunikasjon og ønsket om å skape et tettere samhold mellom mennesker vært en ledende visjon. Telegrafen Oslo gjenåpnet i ny drakt i 2021. Les mer om Telegrafen sin historie her.

Her kan du spise og drikke

Etter en dag med gåing, aktiviteter eller attraksjoner er det på tide å sette seg ned og nyte noe godt å drikke og spise. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal gå i jungelen av tilbud i Oslogryta. Derfor har vi samlet en oversikt over noen av stedene du kan slå deg ned i nærheten av attraksjoner og aktiviteter.

Ønsker du å fortsette og nyte sola mens du spiser og drikker? Oslo har mange flotte uteserveringer hvor du kan slappe av mens du nyter en iskald pils. Se vår guide til Oslos beste uteserveringer her.

Lurer du på hvor de ulike stedene ligger? Se vårt kart under!

Skagstindsteder_KART

Adresse: Klingeberggata 4

Book bord eller spill her

Adresse: Kongens gate 21

Book her

Adresse: Karl Johans gate 8

Book bord her

Adresse: Vulkan 5

Book bord her

Adresse: Bryggetorget 14

Book bord her

Adresse: Vulkan 1-40

Book bord her

Adresse: Dronning Eufemias gate 42

Book bord her

Adresse: Parkveien 25

Book bord her

Adresse: Vulkan 26

Se program

Adresse: Maridalsveien 3

Se program